Informatiedag

Op dinsdag 15 maart 2022 is er een informatiebijeenkomst voor wijkbewoners over de warmtetransitie in de wijk en energiebesparing in de woning.

Op deze pagina kunt u meer informatie lezen.

Het aanmeldingsformulier, met de keuzelijsten voor de tijden en presentaties, staat op de aparte website speciaal  over de energie- en warmtetransitie in de wijk: https://www.we2804.nl/informatiedag/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De warmtetransitie: wat gaat er gebeuren, en wat niet?

De wijk Plaswijck (postcode 2804) is door de gemeente Gouda aangewezen als ‘startblok’ bij de komende energie- en warmtetransitie. Uit eerdere wijkenquêtes bleek dat veel bewoners de nodige zorgen hebben, maar ook dat er veel interesse is. Wat gaat er gebeuren en wat juist niet? Het is zaak dat we als bewonersorganisatie aan tafel zitten bij de gemeente. Bewoners kunnen op de bijeenkomst vragen stellen over wat dit voor hun gaat betekenen.

 

Veel presentaties over actuele en nieuwe ontwikkelingen

Er zijn gedurende de dag verschillende sprekers die graag vertellen over alle plannen en ontwikkelingen. Zo is er een presentatie over aquathermie uit de Reeuwijkse Plassen. Kan hiermee onze wijk worden verwarmd? Ook de gemeente Gouda zal vertellen wat de wijk en wijkbewoners de komende jaren kunnen verwachten.

 

Isoleren altijd goed, maar waar beginnen

Daarnaast kunnen wijkbewoners kennismaken met enkele effectieve isolatiemaatregelen, die vrijwel altijd zinvol zijn. Wijkbewoners krijgen van de WoonWijzerWinkel in korte, informele sessies een demonstratie en uitleg van onder andere zonnepanelen, warmtepompen en glasisolatie. Ook is er aandacht voor de zogenaamde Menukaarten. Deze sessies zijn er om het uur: geen al te technisch verhaal, gewoon een interessante demonstratie.

 

Zonnepanelenactie: drie varianten

Vooral is er aandacht voor de lopende zonnepanelenactie. Er zijn weer drie mogelijkheden: een budgetvariant, een goede prijs/kwaliteit verhouding en hoog rendement zonnepanelen. Wijkbewoners kunnen alle informatie krijgen over het wat, hoeveel, kosten en installatie.

Veel interesse bij wijkbewoners in glasisolatie en warmtepompen

Bij eerdere wijenquêtes bleek dat er veel belangstelling is voor glasisolatie. Er zijn op de informatiedag dan ook verschillende typen glasisolatie te zien. Ook een actueel onderwerp zijn warmtepompen: wat zijn dat voor dingen en maken ze echt zoveel lawaai? Wijkbewoners krijgen een korte uitleg, wat kost het, wat levert het op, wat zijn de subsidiemogelijkheden, enz.

 

Waar en wanneer

De bijeenkomst zal zijn dinsdag 15 maart as. De locatie is het nieuwe, mooie wijkcentrum VanNoord, de oude bibliotheek naast het winkelcentrum Bloemendaal, Lekkenburg 1. Het programma start om 13.00 uur en loopt door tot ’s avonds 22.00 uur. De prima horecavoorziening is open en Dirk zal graag u een kop koffie aanbieden.

 

 

 

 

 

 

Geïnteresseerd in de initiatieven van mede wijkbewoners?

In 8 buurten in de wijk is al een ‘subsidie aardgasvrij’ aangevraagd. Wijkbewoners vertellen graag over hun plannen en ideeën bij de transitie. Ook kunt u kennismaken met Wijkenergie 2804 en waarom is het nodig dat we als wijkbewoners/vrijwilligers onze stem laten horen.

 

Aanmelden

Alle bewoners uit de wijk met postcode 2804 zijn welkom. Ook inwoners van de Ridder van Catsweg (Prinssesenflats) zijn welkom. Aanmelden kan met het deelnameformulier op www.wijkenergie2804.nl en www.bloemendaalplaswijck.nl. Bewoners kunnen dan ook aanvinken bij welke presentatie(s) ze willen zijn.

 

Attentie

Onder de deelnemers worden enkele digitale verbruiksmeters verloot.

 

Graag tot ziens op dinsdag 15 maart as. !

 

Ga naar aanmeldingsformulier op https://www.we2804.nl/informatiedag/