Onderzoek Kunst in de wijk woensdag 1 november

Woensdag 1 november organiseert de gemeente Gouda een bijeenkomst over Kunst in de wijk Plaswijck.

De gemeente: “De afgelopen jaren had de stad, net als veel andere steden, echter meerdere keren te maken met de beschadiging of verdwijning van kunstwerken in de openbare ruimte. Om goede besluiten te nemen over de keuzes voor herstel, wordt de waarde van zo’n 130 kunstwerken onderzocht. ”

“Om betere, snellere keuzes over herstel te kunnen maken, zijn onafhankelijke, ervaren kunstexperts begonnen met een waardemeting en het bieden van een advies voor elk kunstwerk. In de komende maanden onderzoeken zij van zo’n 130 geregistreerde kunstwerken de artistieke waarde en het unieke verhaal achter elk kunstwerk.”

“Tegelijkertijd wordt in dit najaar gestart met een serie participatiesessies met lokale bewoners, kunstenaars en experts. De sessies worden georganiseerd in alle wijken zodat iedereen de kans heeft om deel te nemen en de kunstwerken uit alle wijken goed in beeld komen. Deze sessies dienen als basis voor het opstellen van een panel dat in de toekomst de gemeente advies kan geven over vraagstukken rondom kunstwerken in de openbare ruimte.”

Voor onze wijk Plaswijck is de bijeenkomst as. woensdag gepland. Voor meer informatie en voor het aanmelden kunt u klikken op  https://goudabruist.nl/project/9745/is-het-kunst-of-kan-het-weg–praat-mee-