Populieren in de wijk worden vervangen

De gemeente Gouda heeft bericht dat de komende 4 jaar zij ruim 700 populieren zal vervangen.

“Uit onderzoek blijkt dat deze bomen in slechte staat zijn en daardoor voor een onveilige situatie kunnen zorgen voor wie er onderdoor loopt, fietst of rijdt. De combinatie van zacht hout en snelle groei zorgt ervoor dat populieren slap en kwetsbaar worden als ze ouder worden. Hierdoor kunnen grote takken gemakkelijk afbreken, zelfs op een dag zonder wind. Het vervangen van deze populieren gebeurt de komende 4 jaar in verschillende fases.”

De bomen worden vervangen. Op doorgaande fietsroutes en wandelpaden zullen geen populieren worden terug geplant, maar andere bomen die geschikt zijn voor deze locaties. Op de plekken waar populieren terug geplant kunnen worden, kiezen we voor een soort die minder doorhangende takken heeft.

De bomen die gekapt worden, krijgen een bordje met een QR-code die ook naar deze pagina verwijst.

Op de website https://www.gouda.nl/gouda-werkt-aan-de-stad/vervangen-onveilige-populieren/  vindt u meer informatie.